نشست هماندیشی جهادگران حوزوی با محوریت مرور پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت یکصدمین سالگرد بازتأسیس حوزه علمیه قم و تأکید بر جایگاه جهاد و خدمترسانی، با حضور مدیران گروههای جهادی از سراسر کشور در قم برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلام علیخانی مدیر گروههای جهادی و حوادث غیر مترقبه حوزههای علمیه با اشاره به نقش تاریخی حاج شیخ عبدالکریم حائری(ره) در بازتأسیس حوزه علمیه قم اظهار داشت: زمان بازتأسیس تنها حدود ۵۰۰ طلبه در قم مشغول تحصیل بودند. در نگاه نخست شاید این عدد در مقایسه با حوزههای بزرگ مانند نجف و سامرا قابل توجه نباشد، اما بازتأسیس این مرکز توسط حاج شیخ، با همت و آیندهنگری ایشان، سنگبنای تحول عظیمی شد که امروز شاهد نتایج آن در سراسر جهان هستیم.
وی افزود: اگر تلاش های حاج شیخ و دیگر بزرگان نبود، شاید امروز اثری از حوزه علمیه قم نبود، اما خواست خداوند و همت علما سبب شد امروز در بیش از ۱۲۰ کشور جهان حوزههای علمیه فعال باشند. این یک باقیاتالصالحات عظیم حاج شیخ عبدالکریم حائری است.
مدیرگروه های جهادی حوزه های علمیه با اشاره به پیام اخیر رهبر انقلاب گفت: از بیانات مقام معظم رهبری میتوان این برداشت را داشت که هر جا طلبهای با نیت قیام لله وارد میدان شود، آن اقدام میتواند منشأ اثری بزرگ باشد.
در ادامه نشست، آقای محمودی مدیر گروه جهادی طفلان مسلم با اشاره به ساحتهای مختلف نقش روحانیت طبق فرمایشات رهبر انقلاب اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب سه ساحت اصلی برای روحانیت برشمردهاند؛ تبلیغ دین، خدمترسانی و هدایت سیاسی مردم. اینها از یکدیگر جدا نیستند و طلبهای که در مسیر جهادی گام برمیدارد باید هر سه عرصه را مدنظر داشته باشد.
وی تأکید کرد: در حوزه علمیه باید به تعریف دقیق نقش گروههای جهادی و تبیین گفتمان جهاد بپردازیم. ایشان همواره تأکید داشتهاند که گروههای جهادی باید تکثیر شوند.
کارگر، مدیر گروههای جهادی از شهر شیراز نیز گفت: در مطالعه پیام رهبر انقلاب، مفاهیمی مانند پویایی حوزه، تربیت نیروی جوان، خنثیسازی تبلیغات مغرضانه، و نگاه مثبت به نسل جدید حوزه برجسته بود. ما در شیراز به این نتیجه رسیدیم که اردوهای جهادی طلاب جوان، علاوه بر خدمترسانی، یکی از مؤثرترین ابزارهای جذب به حوزه علمیه و خنثیسازی هجمههای فرهنگی هستند.
خانم حسینی، مدیر گروه جهادی خواهران شهید سید مجتبی علمدار هم با اشاره به نقش بانوان در عرصه جهادی تصریح کرد: با توجه به اینکه زنان نیمی از جامعه را تشکیل میدهند، توجه به آسیبهای حوزه زنان ضروری است. خواهران طلبه در گروههای جهادی تلاش کردهاند تا در راستای منویات مقام معظم رهبری نقش مؤثری ایفا کنند. حضور خواهران جهادی در مسیر تمدنسازی اسلامی، بهویژه در حوزه حفظ هویت دینی و اجتماعی، تأثیرگذار است.
در پایان نشست، رضا یاری مدیر گروه جهادی شهیدان باکری از آذربایجان شرقی با مروری بر تجربیات گروه خود اظهار داشت: گروه ما از روستاها آغاز کرد و کمکم به شهر رسید. حضور طلاب در کنار دانشجویان و مردم، باعث شد مفهوم جهاد بهعنوان یک عبادت نهادینه شود. اما باید زمینهسازی کرد؛ چراکه جهاد، عبادتی است که نیاز به نیت خالص و حرکت هدفمند دارد.
این نشست با تأکید بر ضرورت گفتمانسازی، افزایش تعامل بین گروههای جهادی، و تقویت نقش حوزویان در عرصههای اجتماعی و تمدنی به کار خود پایان داد.