نشست رسالت گروههای جهادی طلبگی در کلام و اندیشه امام خامنهای با حضور حجت الاسلام و المسلمین یزدیان، مسئول گروه جهادی نسیم رسانه و حجت الاسلام و المسلمین محمدی، مسئول گروه جهادی موسسه امیر بیان برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین یزدیان رسالت گروههای جهادی طلبگی را تهذیب شخص مبلغ و صدور تهذیب و اخلاق در حوزه مخاطبین خود دانست و اظهار داشت: توجه به اخلاق در فراز و نشیب جامعه بسیار اهمیت دارد و نفس نگاه به طلبه و منش او باید زنده کننده دستمایههای اخلاقی باشد.
وی ایفای رسالت طلبه مهذب در جامعه را نیازمند زمینه های پذیرش برای انتقال معارف دینی و اخلاقی دانست و یادآور شد: محور و پایه انتقال معارف دینی رسول گرامی اسلام (ص) می تواند برای ما رکن انتقال معارف باشد؛ علت تشکیل حکومت از سوی معصومین (ع) این بود که بسترهای پذیرش حقانیت برای جامعه بوجود آید.
مسئول گروه جهادی نسیم رسانه طلبه ها را، جبهه اول انتقال معارف دانست و تأکید کرد: بسترسازی پذیرش مردم برای شنیدن مضامین دینی، یکی از رسالت های طلبه است و در فضای مطالبه گری تحقق می یابد، لذا اولین رسالت طلبه در حوزه اخلاق و ایمان، ایجاد مطالبه گری حول محور های ۱۳ گانه (ایجاد و حفظ نظام اسلامی، حفظ عزت و آبروی ملت ایران، اعتلای فرهنگ، سلامت محیط اخلاقی و خانوادگی، تکثیر نسل و تربیت نسل جوان آماده ی اعتلای کشور، رونق دادن به اقتصاد و تولید، همگانی کردن اخلاق اسلامی، گسترش علم و فناوری، استقرار عدالت قضایی و عدالت اقتصادی، مجاهدت برای اقتدار ملت ایران و ملت اسلامی و تلاش برای وحدت اسلامی) مورد اشاره رهبری است.
وی با اشاره به بیانات رهبری معظم در دیدار با اعضای ستاد کنگره بزرگداشت ۴ هزار شهید روحانی، در ارتباط با ضرورت حضور مبلغان در کف میدان های اجرایی و تبلیغی کشور، یادآور شد: حضور طلبه در میدان و بسترهای واقعی جامعه، موجب درک مشکلات جامعه، ایجاد نشاط و جهت دهی به محورهای علمی و درسی او است. ما نیازمند قالب های نو و بدیع برای نقش آفرینی طلبه در حوزه تبیینی هستیم. طلبه جهادی و تبلیغی نباید سرخورده در جامعه باشد بلکه باید مورد حمایت مسئولان برنامه ریز قرار گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی مسئول گروه جهادی موسسه امیر بیان هم با اشاره به اینکه در بیانات رهبری، کار جهادی دارای ۴ ستون (عشق، ایمان، همت و بصیرت) است، گفت: ما باید از طلاب دارای رشد معنوی و خودساخته استفاده کنیم، بخشی از رشد طلبه در کار جهادی اتفاق می افتد، طلبه ای که دائما با کتاب مأنوس است، بسیار متخلق است ولی درک صحیح از میدان زمانی محقق می شود که وارد میدان شود. همه افراد مرتبط با موسسه امیربیان را درگیر فعالیت های جهادی می کنیم؛ این افراد، در فعالیت های بعدی خودشان به دلیل درک بهتر از میدان، اثرگذارتر هستند. مقام معظم رهبری در بیاناتشان اشاره داشتند که در کنار همه کارهای جهادی، کارهای عمرانی و ساختمانی را مدنظر قرار بدید.
وی کار جهادی را وسیله ای برای رشد معنوی طلبه برشمرد و اظهارداشت: مدیران عالی حوزه به همین علت باید کارجهادی را برای ارتباط با اقشار مردم جامعه، به عنوان ضرورت های طلبه لحاظ کنند.
مسئول گروه جهادی موسسه امیر بیان با اشاره به اینکه از دیدگاه مقام معظم، ابتکار گروه های جهادی، ابتکار مردم است، تأکید کرد: انقلابی گری صرفا انتساب به یک نهاد یا سازمان انقلابی نیست، بلکه یک روحیه است که در گروه های جهادی شکل می گیرد؛ گاهی اوقات مواجه می شویم با روحیه جهادی خودجوش مردمی که وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیستند. یک تلقی اشتباه این است که مشاهده محرومیت ها موجب شک نسبت به کارآمدی انقلاب می شود ولی بارها با شخص محروم مواجهه شدیم و مطلع شدیم که او پایبندی بیشتری به انقلاب دارد.
وی ضعف در رسانه ای کردن کارها و فعالیت های جهادی را یکی از آسیب های اساسی دانست و یادآور شد: کار رسانهای، تخصصی و پرهزینه است و بودجه کافی برای فعالیت های گسترده راسانهای موجود نیست. نهادهای دغدغه مند در کارهای رسانه ای می توانند رابطی را تعریف کنند تا کارهای جهادی با پوشش رسانه ای همراه باشند.