گفتگو با جناب آقای مهندس هاشمی، مسئول ساماندهی و نظارت گروههای جهادی و حوادث غیر مترقبه حوزههای علمیه پیرامون صدور مجوز گروههای جهادی طلاب:
مهندس هاشمی اظهار داشتند: گسترش کمی و کیفی و تخصصی شدن فعالیتهای گروههای جهادی حوزوی، اهمیت ساماندهی و برنامهریزی برای آنها را بیشتر از گذشته در راستای دستیابی به اهداف عالی انقلاب اسلامی در خدمترسانی و محرومیتزدایی آشکار میسازد. این مسئله، مدیریت گروههای جهادی و حوادث غیرمترقبه مرکز مدیریت حوزههای علمیه را بر آن داشت تا در راستای سند راهبردی گروههای جهادی حوزههای علمیه، نسبت به ساماندهیِ تأسیس و توسعه فعالیت گروههای جهادی حوزوی و صدور مجوز فعالیت جهادگران حوزوی برنامهریزی و اقدام نماید.
ایشان افزودند: در حال حاضر بیش از ۱۹۰۰ گروه جهادی حوزوی شناسایی شده است که منشأ برکات بسیاری در عرصه خدمات اجتماعی و فرهنگی در سطح کشور هستند.
مهندس هاشمی در ادامه به این موضوع اشاره کردند که: جهادگران حوزوی علاوه بر فعالیتهای فرهنگی و تربیتی که رسالت اصلی طلبگی است، در عرصههای مواسات و خیریه، عمران و سازندگی، محیطزیست، بهداشت و سلامت، آسیبهای اجتماعی، اشتغالزایی، آموزشی و تحصیلی و خدمترسانی در حوادث غیرمترقبه ایفای نقش میکنند.
ایشان همچنین عنوان نمودند: صدور مجوز فعالیت و ساماندهی گروههای جهادی حوزوی همواره دغدغه جهادگران بوده و تحقق این امر حرکتی عظیم و تأثیرگذار در این عرصه خواهد بود. یکی از اهداف اصلی این طرح، حمایت و پشتیبانی از جهادگران حوزوی است. این خدمات نهتنها به افزایش کارایی و اثربخشی فعالیتهای آنها کمک میکند بلکه به ارتقاء روحیه و انگیزه جهادگران نیز میانجامد.
مسئول ساماندهی و نظارت گروههای جهادی و حوادث غیر مترقبه حوزه های علمیه بیان داشتند: خدمات و حمایت از گروههای جهادی در محورهای زیر خواهد بود:
- حمایتهای آموزشی و علمی:
- برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی موردنیاز گروهها
- تولید محتوای تخصصی متناسب با نیاز جهادگران
- صدور گواهی پایان دورهها و کارگاههای آموزشی
- حمایتهای فرهنگی و رسانهای:
- انعکاس رسانهای فعالیتهای جهادی و فرهنگی گروهها
- همکاری در اطلاعرسانی برنامههای گروههای جهادی از طریق سامانههای موجود
- حمایت از انتشار آثار و محصولات گروههای جهادی
- حمایتهای مالی:
- امکان افتتاح حساب حقوقی
- مساعدت بخشی از هزینههای فعالیتهای گروههای جهادی از محل بودجههای حمایتی جذبشده
- معرفی گروه به بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری جهت دریافت تسهیلات
- حمایتهای پشتیبانی و خدماتی:
- معرفی گروه جهادی به نهادها و سازمانهای مختلف جهت دریافت حمایت
- رایزنی و مکاتبه با نهادهای مختلف جهت بسترسازی فعالیتهای گروههای جهادی
- تلاش برای برقراری حمایتهای تحصیلی، معیشتی و رفاهی جهت طلاب و روحانیون جهادگر
مهندس هاشمی علاوه بر نکات فوق به این نکته نیز توجه دادند که: فعالیتهای صورت گرفته در این خصوص شامل تدوین آییننامه تأسیس و توسعه فعالیت گروههای جهادی حوزوی، فرایند نگاری و برنامهریزی جهت انجام کل فرایند بهصورت برخط و از طریق سامانه جهادگران حوزوی، انجام توافق و رایزنی با مؤسسات مالی و بانکها جهت افتتاح حساب حقوقی گروههای جهادی دارای مجوز می باشد.
ایشان تصریح کردند: مسئولین گروه جهادی در بازه زمانی اعلام شده با مراجعه به سامانه جهادگران حوزوی، نسبت به ثبت اطلاعات و مستندات شخصی و گروه جهادی بهصورت کامل اقدام مینمایند و پس از انجام ارزیابیهای صیانتی، اخلاقی و تهذیبی و … از سوی واحد استانی مراتب جهت طی مراحل به ستاد ارجاع میشود که بعدازآن در صورت داشتن صلاحیت اخذ مجوز ، شرط صدور مجوز گذراندن دوره آموزشی توجیهی دوساعته ((مطلع جهاد)) بهصورت مجازی برای مسئولین گروه های جهادی و ساماندهی هویتسازمانی گروه (مهر، نشانواره و سربرگ) میباشد.
در پایان به گفته مهندس هاشمی، ثبت گروههای جهادی حوزوی و صدور مجوز طبق برنامهریزی در نیمه دوم مهرماه آغاز خواهد شد و متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه جهادگران حوزوی از شرایط و ضوابط، فرایند مربوطه و زمان شروع طرح آگاه شوند.