به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جهادگران حوزوی، سید مهرداد موسوی طلبه جوانی که اکنون در حوزه علمیه صادقیه سطح یک مقدمات حوزه پایه پنجم را طی میکند، معتقد است: یکی از مواردی که باید در کارهای جهادی و خیر مدنظر قرار بگیرد خودکفایی افراد نیازمند است.
او و دیگر طلبههای گروه شهریه خود را روی هم میگذارند تا بلکه کاری برای مناطق محروم و نیازمندان انجام دهند، البته با اعتمادی که ایجاد شده خیرین و مردم هم کمکهای خوبی را دارند.
گروه جهادی شهید ذوالفقاری علاوه بر کمک به نیازمندان در حوزههای مختلف در اربعین نیز اقدام به برپایی یک موکب مردمی به نام قمر بنی هاشم در ورودی شهر از سمت بروجرد هم میکنند.
با سید مهرداد موسوی مدیر ۲۲ ساله گروه جهادی شهید ذوالفقاری گفت وگویی را انجام دادهایم که در ادامه میخوانید.
در این رابطه بیشتر بخوانید:
چطور شد که به فکر طلبگی افتادید؟
با توجه به اینکه من در خانواده مذهبی تربیت شدم، از طرفی حضور در بسیج مساجد به طلبگی و تحصیل در حوزه علاقهمند شدم و در این مسیر خانواده مشوق و پشتیبان من بودند.
شما طلبه هستید و قاعدتاً باید در حوزه تبلیغ مشغول باشید، چطور شد وارد عرصه کارهای جهادی شدید؟
الگوی ما برای تشکیل این گروه جهادی شهید محمد هادی ذوالفقاری بود.
فعالیت گروه جهادی ما سال ۹۸ با ورود به حوزه علمیه شروع شد، ابتدا شهریه را روی هم میگذاشتیم و بستههای معیشتی را برای افراد نیازمند تهیه میکردیم ، بعد با شیوع کرونا سم پاشی و حضور در بیمارستانها را انجام میدادیم.
شما در عرصه ساخت مسکن هم فعالیت میکنید؟
بله، رویکرد گروه با گذشت زمان تغییر پیدا کرد و سراغ افرادی رفتیم که به دلیل نبود مسکن زیر چادر زندگی میکردند.
یک خانواده در منطقه بیرانشهر بود که در سرما و برف زیر چادر زندگی میکردند، یکی از اهالی منطقه زمینی را در اختیار ما قرار داد و ما هم با کمک امین بیک نظر مسوول گروه جهادی بیرانشهر و خیرین شروع به ساخت مسکن کردیم، با تکمیل خانه یک دستگاه بلوک زن هم تهیه کردیم تا این خانواده خودکفا شوند.
در روستای پروانه کمالوند هم با کمک بسیج طلاب، بسیج سازندگی، بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان امام شروع به ساخت یک واحد مسکونی کردیم علاوه بر این در راستای اشتغال خانواده یک دستگاه یخ در بهشت برای تابستان و یک دستگاه تهیه فلافل برای زمستان خریداری کردیم.
در روستای دربند هم دو واحد را در دست ساخت داریم که تلاش میکنیم تا دهه فجر آنها را تکمیل و تحویل دهیم.
علاوه بر ساخت واحد مسکونی واحدهای زیادی را هم بازسازی کردیم ، به عنوان نمونه یک خانه در منطقه ماسور بود که حتی سرویس بهداشتی مناسبی هم نداشت.
همه گروه جهادی طلبه هستند؟
بله غالب گروه طلبههای جوان هستند.
پس یکی از اهداف شما اشتغال و خودکفا کردن جامعه هدف است؟
بله، ما ظرف این مدت توانستهایم حدود ۴۰ خانوار از جمله ۱۲ زن سرپرست خانوار را خودکفا کنیم، به گونهای که اکنون خودشان هم به گروه کمک میکنند.
البته ما هر جا کمبودی احساس کنیم ورود میکنیم، حتی نسبت به تامین لوازم التحریر دانش آموزان نیازمند هم بی تفاوت نیستیم.
جامعه هدفتان را چگونه پیدا میکنید؟
ما طرحی را به عنوان طرح آیت الله صادقی داریم که بر اساس آن طلبهها به روستاها مراجعه میکنند و از نزدیک وضع و حال روستا و اهالی آن را ارزیابی میکنند، اکنون از سمت منطقه کمالوند (در توابع خرمآباد) این کار را شروع کردیم.
بعضی نیازمندان را هم از طریق نهادهای حمایتی پیدا میکنیم.
یکی دیگر از اهداف ما از ایجاد اشتغال برای روستاییان جلوگیری از مهاجرت آنها به شهرها است.
علاوه بر ساخت مسکن و اشتغال اولویت دیگری هم دارید؟
کارگروهی در گروه جهادی تشکیل دادهایم که بر اساس آن زوجهای جوان و آنهایی که برایشان فعالیت عمرانی انجام دادهایم به فرزند آوری و ازدیاد جمعیت تشویق میکنیم.
در این کارگروه طلبه و روحانیون مشاورههایی را در خصوص فرزندآوری هم از بعد اجتماعی و هم دینی و مذهبی ارائه میکنند.
به نظر شما انجام کارهای عمرانی و ایجاد اشتغالزایی توسط طلاب چه تاثیری در دیدگاه مردم داشته است؟
ببینید طلاب ما شهدای زیادی را تقدیم کردند ۴ هزار شهید روحانی در کشور و در استان هم حدود ۵۶ روحانی عدد قابل توجهی است، انجام کارهای عمرانی هیچ منافاتی با تبلیغ ندارد کما اینکه طلاب در همه عرصهها همواره نقش آفرین بودند یک نمونه آن سیل پلدختر بود، در مجموع حضور طلاب در بین مردم فاصله روحانیت را با مردم کم میکند.
گروه جهادی شما ظاهراً یک موکب مردمی هم دارد؟
بله، موکب مردمی قمر بنیهاشم را همزمان با تأسیس گروه جهادی برپا کردیم، موکب در ورودی شهر از سمت بروجرد است که حدود ۱۰ روز در ایام اربعین فعالیت دارد.
نکته جالبی که شنیدنش خالی از لطف نیست اینکه فعالیت گروه جهادی ما در روستاهای منطقه کمالوند باعث شده که مردم روستای دربند و روستاهای اطراف اسکان زوار را به عهده بگیرند یعنی صبحانه، ناهار و شام زوار را خودشان تهیه میکنند.
سخن پایانی…
کار خیر و عامالمنفعه نیاز به فرهنگ سازی دارد، الگوی ما در کار خیر امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) است، نکته دیگر با کار خیر انسان حس خوبی پیدا میکند، بنابراین از همان کودکی باید فرزندان را با کارهای خداپسندانه آشنا کنیم.