تاریخچه
در طول سالیان گذشته نهال نوپای گروههای جهادی تبدیل به یک درخت تنومند شده و حالا چند دههزار شاخ و برگ پیدا کرده که هرکدام به صورت خودجوش و داوطلبانه از امدادرسانی در شرایط بحرانی و حوادث غیر مترقبه گرفته تا خدمات فرهنگی، عمرانی، کشاورزی، اشتغالزایی، سلامت و عرصههای مختلف دیگر مشغول خدمترسانیاند.
نقطه عطف حرکتهای جهادی
در آستانه بیستسالگی این حرکت و در روز دهم مرداد هزار و سیصد و نود و هشت جمعی از فعالان جهادی کشور با رهبر معظم انقلاب دیدار کرده و گزارش فعالیتهای خود را محضر ایشان ارائه کردند. در این دیدار رهبر انقلاب پس از ابراز رضایت از پیشرفت فعالیتها، به فعالان جهادی تاکید فرمودند که بایستی کیفیت و کمیت کارها ده برابر بیشتر بشود، گروههای جهادی در محیط کار و تحصیل هم گسترش پیدا کنند و همه جوانها در این محیط پر از ایمان و معنویت حاضر شوند.
تشکیل دبیرخانه
بااینحال به هر میزان که اقشار مختلف جهادی هماهنگتر و منسجمتر میشدند جای خالی یک تشکیلات برای جهادگران حوزوی بیشتر احساس میشد. هرچند که طلاب جهادی بهصورت فردی و گروهی در تمام سالهای عمر انقلاب اسلامی فعالیت کردهاند، امّا نبود تشکیلات واحد و یکپارچه -بهطور خاص بعد از تاکید رهبری در سال نود و هشت- باعث شد که مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور به فکر ایجاد دبیرخانه هماهنگی گروههای جهادی به صورت مستقل و در چارچوب ساختار ستادی خودش بیفتد. و این شروعی بود برای تقویت روابط گروههای جهادی حوزوی با هم، آشنائی با الگوهای موفق خودجوش و توزیع بهتر ظرفیتهای حمایتی.